Od přírody jsem skřivan, vstávám tak bez problémů v 5:30, dám si kafe a projdu si To-Do list na aktuální den. Plány, ty já ráda. 😊 To-do list, checklist, sepsané matice priorit… 😊 Na druhou stranu už vím, že se vším je potřeba pracovat i dle momentálního vývoje. Schopnost operativně se přizpůsobit je důležitá.

Když jsem byla na začátku své profesní dráhy, chvíli mi trvalo, než jsem tomu přišla na kloub a přestala mít pocity zhrzeného plánovače, teď už s tím umím pracovat a nemít pocit, že je něco špatně, že se mi rozpadá teepee, když svůj To-Do list během dne překopávám…Ostatně v účetní oblasti, kde se mění tak často předpisy, které mají dopad na moji práci, to bez flexibility fakt nejde.

 

Každá komplikace má své řešení

Na úkoly se snažím dívat pozitivně.  Baví mě vytvářet pozitivní atmosféru, pozitivní hodnoty. Vzhledem k tomu, že mám svůj náčelnický stan doma a můj osobní život se s tím pracovním docela prolíná, mi přijde, že lepší přístup není. 😊  I problémy se objevují na denním pořádku, ale každá komplikace má své řešení, a nevyřeším ji líp, když se budu hroutit nebo malovat čerta na zeď. 

Miluji tu možnost zorganizovat si den tak, že se v něm střídají osobní a pracovní činnosti.   Tak mě to baví, v takovém režimu vydržím pracovat hodně a stihnu toho skutečně dost. Na jednu stranu u mě neexistuje nic jako „typická pracovní doba“, na druhou stranu se ale práci věnuji i mimo ty běžné pracovní časy, prostě podle situace, mé nálady, potřeb klientů a rodinných plánů…

 

Cesty za klienty jsou vítaným oživením

Těším se na dny, kdy vyjíždím k zákazníkům. Práce bez lidí by mě nebavila. V dnešní době není problém vést účetnictví kompletně online, archivovat online, s klienty se setkávat online, ale rovnítko s reálnou schůzkou bych rozhodně nedělala.  Pocitově se při tom reálném setkání stále přenáší mnohem více neverbálních informací než v elektronické rovině, a vznikají bohatší komunikační situace, hlubší vzájemné naladění, lepší spontánní nápady…Pro rutinní agendu je elektronická cesta ideální, když ale řešíme třeba zavádění nového softwaru, debatujeme nad ekonomickým výhledem nebo účetním řešením nových investičních záměrů, mnohem lépe nám to jde „face to face“.

Ale svoji pracovní základnu v Kamenici bych už neměnila. Mám ráda Kamenici a její okolí. Možnost být rychle v přírodě a načerpat její energii. A ty nápady, které pak přicházejí! 😊 To je pak úplně jiná chuť  vrhnout se zase v plné síle do účetní džungle….